That Is Greece

Αρχική » Προορισμοι » Επτάνησα
A+ R A-
Επτάνησα

Παξοί- Αντίπαξοι

Οι Παξοί είναι το μικρότερο νησί της Επτανήσου. Ο μύθος λέει ότι είναι κομμάτι της Κέρκυρας, αφού ο Ποσειδώνας το απέκοψε, χτυπώντας την Κέρκυρα με την τρίαινά του για να βρει «ερωτική φωλίτσα» για εκείνον και την Αμφιτρίτη. Το νησί προσφέρεται για ήσυχες διακοπές και χαλάρωση. Οι Παξοί προσελκύουν πολλούς επισκέπτες χάρη στις φυσικές καλλονές και τις υπέροχες παραλίες τους.

Η Λευκάδα, εκτός από τις αμέτρητες ομορφιές της, έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αγάπη που έτρεφε προς το νησί ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Ο Σκόρπιος, το διάσημο νησί του Ωνάση, βρίσκεται απέναντι από το Νυδρί της Λευκάδας. Στη Λευκάδα θα μαγευτείτε από τις παραλίες μοναδικής ομορφιάς όπως το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα, ο Άγιος Νικήτας, το Νυδρί, τα Πευκούλια, η Σκάλα Γιαλού, ο Μύλος, το Αγιοφύλλι, ο Πόρος, που φημίζονται για τα κρυστάλλινα νερά τους. Επίσης, το ενδιαφέρον τον επισκεπτών προσελκύουν τα παραδοσιακά χωριά του νησιού και η πανέμορφη φύση που τα περιβάλλει.

Τα Κύθηρα (ή αλλιώς Τσιρίγο) και τα Αντικύθηρα βρίσκονται στο Ιόνιο Πέλαγος και ανήκουν στα Επτάνησα. Το όνομά τους προέρχεται από τον Κύθηρο, τον αρχηγό των Φοινίκων που πρωτοκατοίκησαν το νησί. Παρά το μικρό μέγεθός τους δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα άλλα νησιά του συμπλέγματος και για αυτό το λόγο έχουν υμνηθεί αρκετά από τις τέχνες. Θα συναντήσετε εκπληκτικά τοπία και υπέροχες παραλίες που συγκινούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου. Το νησί υπέστη σοβαρές καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό του 1953, αλλά αργότερα ανοικοδομήθηκε με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Πλήθος των ασυνήθιστων φαινομένων καταγράφονται στο νησί- τα γεωλογικά φαινόμενα του νησιού όπως οι Καταβόθρες, το σπήλαιο της Δρογκαράτης και το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Το νησί διαθέτει υπέροχες παραλίες, πανέμορφη φύση και άρτιες τουριστικές υποδομές. Η Κεφαλονιά έγινε παγκοσμίως γνωστή με τη ταινία που γυρίστηκε πριν λίγα χρόνια στο νησί, «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι».

Η Κέρκυρα βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, βόρεια, πολύ κοντά με τα παράλια της Αλβανίας (περίπου δυο χιλιόμετρα). Το νησί έχει βαθιές επιρροές κυρίως ενετικές, αφού οι Ενετοί είχαν εύκολη πρόσβαση (βρίσκεται πολύ κοντά στην Ιταλία). Θεωρείται από τα νησιά με τους περισσότερους κατοίκους στη Μεσόγειο, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα. Η Κέρκυρα παρουσιάζει πολιτιστικό, ιστορικό, γαστρονομικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον και αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε επισκέπτη. Διαθέτει σημαντικά αξιοθέατα, απέραντες παραλίες, μια γραφική παλιά πόλη και βενετσιάνικα καντούνια που συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό.

Η Ιθάκη του Οδυσσέα προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Αν και ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί το παλάτι του Οδυσσέα, πιστεύεται ότι εδώ βρισκόταν το βασίλειό του. Βέβαια, σύμφωνα με μια εκδοχή τα ερείπια της Αρχαίας Ακρόπολης που έχουν βρεθεί στο λόφο Αετός ανήκουν στο ανάκτορο του Οδυσσέα. Το νησί κατοικείται από την νεολιθική εποχή (4000 - 3000 π. Χ.) και μέσα στο χρόνο γνώρισε πολλούς κατακτητές. Το 1953 ένας ισχυρός σεισμός κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των οικισμών του. Σήμερα, η καρδιά του νησιού χτυπά στο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης, ενώ το ενδιαφέρον του επισκέπτη προσελκύουν τα γραφικά χωριά Σταυρός, Φρίκες, Κιόνι, Περαχώρι, Ανώγη, Λεύκη και Αετός. Η Ιθάκη -αν μη τι άλλο- σας υπόσχεται ένα μυθικό ταξίδι σε πανέμορφη φύση και υπέροχες παραλίες!

Η γεωγραφική θέση της Ζακύνθου σήμερα αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την τουριστική άνοδο του νησιού, αλλά στο παρελθόν αποτέλεσε αιτία για να βρεθεί στο στόχαστρο πολλών κατακτητών. Η Ζάκυνθος λέγεται και Flor di Levante, δηλαδή άνθος της Ανατολής, όπως συνήθιζαν να αποκαλούν οι Ενετοί. Η Ζάκυνθος είναι πράγματι ένα πανέμορφο νησί, με πευκόφυτα βουνά και υπέροχες παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές. Εδώ, θα συναντήσετε μερικές από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας, όπως το Ναυάγιο, το Λαγανά, τις Βολίμες με τις Γαλάζιες Σπηλιές. Επίσης, το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας caretta – caretta και της μεσογειακής φώκιας monachus – monachus. Γιαυτό και στο νησί ιδρύθηκε για την προστασία τους το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο.

Greek Afrikaans Albanian Arabic Armenian Belarusian Bulgarian Chinese (Simplified) English Estonian Filipino Finnish French German Hebrew Hindi Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish
Open Your Window to Greece